Musica Para

Música para LR en el CCB 1 – een variant op een compositie van Luis Rojas

de originele naam ‘Música para LR en el CCB 1‘ heb ik gebruikt voor deze variatie op een compositie van Luis Rojas uit 1999 – de MIDI sequence is ook van Luis – hij stelde de serie van drie muziekstukken beschikbaar voor bewerking.

Música para LR en el CCB 1

de MP3 versie voor de laptop en iPhone/iPad speakers

het idee achter deze variatie is dat je het gevoel krijgt dat de muzikanten vlak voor je neus staan te spelen – dat effect denk ik te bereiken door zo min mogelijk galm te gebruiken – het geluid zo droog mogelijk te presenteren.

Instrumenten

  • Bandoneon
  • Bas – jazz bass

over de Bandoneon

The Bandoneón is a type of concertina popular in Argentina and Uruguay. It plays an essential role in the orquesta típica, the tango orchestra. This particular Bandoneón was recorded in Buenos Aires, Argentina by the renowned composer Guillermo Guareschi.
It is a “Premier” Bandoneón with a sweet and expressive sound. One Neumann microphone was in charge of register for the left hand where all the bass notes are generated plus an additional ribbon microphone that handled the very low frequencies with precision.
The right hand was captured by a modified SE A5600 II tube microphone and an AKG mic was set to record the natural high roof ambience of the recording studio.
All the microphones were connected to vintage Telefunken preamplifiers that delivered the signal directly without any console or black box in the chain.

de originele compositie

het originele stuk in een uitvoering onder leiding van Louis Rojas vindt je op Soundcloud en hieronder:

Links

Luis Rojas
Kaneda
Ben Film

update

op 30 augustus 2013

5 gedachtes over “Música para LR en el CCB 1 – een variant op een compositie van Luis Rojas

Reacties zijn gesloten.